dimarts, 8 de gener del 2013

Carles Andreu, un home del món del vi.




Carles Andreu i Domingo va néixer a Montblanc el 1959 en el sí d’una família de reconegut prestigi  social i polític en el segle XX. A la Conca de Barberà, a més d’altres negocis, ha estat una família introduïda en el sector vitivinícola des del segle XVIII.


Va cursar estudis a l’Escola de Viticultura i Enologia de Montpeller (França),  en uns moments en què a Espanya encara no hi havia centres solvents especialitzats en aquesta disciplina.


Des de bon començament, ha estat innovador en l’aplicació de les tècniques més modernes en el sector del vi. Va haver de reconvertir les antigues vinyes en noves estructures de ceps emparrats que permetessin la mecanització de la vinya.  Aquest treball, sempre en la punta de llança, l’ha portat més recentment a ser el pioner en la preservació, valoració i difusió de varietats autòctones com el Trepat i, juntament amb altres productors, en el desenvolupament de vins monovarietals com el blanc de la varietat Parellada.


Tècnicament, la seva evolució el va portar a redimensionar l’empresa per aconseguir la construcció d’una cava pròpia amb tots els nivells de qualitat que la modernitat exigia i, posteriorment, el celler d’elaboració dels vins, en un intent reeixit de controlar tot el procés de producció que amb el temps ha generat una àmplia gama de productes.

Els vins i caves de l’empresa Carles Andreu han obtingut un reconeixement local i internacional, com podreu comprovar en aquesta relació ,  que conté diverses valoracions com les de The wine advocate Robert M. Parker  o la Guia Peñín de los vinos de España. 
  

Ha format part del Consell Regulador del Cava i ha presidit la denominació d’origen Catalunya des del seu naixement, l’any 2001, fins el 2006. La DO Catalunya integra uns 300 municipis. Actualment és el president de la Cooperativa de Pira i el president de la DO Conca de Barberà. Sempre lligat a l’associacionisme de la pagesia a Catalunya i al món del cooperativisme, ha estat i és una persona de referència del sector al nostre país.


La web del celler: http://www.cavandreu.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada