divendres, 13 de novembre del 2015

Joan Pallisé i Clofent, "La reinvenció de la mobilitat"

Joan Pallisé i Clofent és Enginyer Tècnic Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en intervenció ambiental per la UB. La seva activitat professional s'ha desenvolupat majoritàriament en el sector privat, amb incursions rellevants en el sector públic. Actualment és director de relacions institucionals i responsable de vehicles elèctrics a l'empresa Circutor. Anteriorment havia estat responsable de medi ambient de l'empresa Pertegaz. En el sector públic ha estat director del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) i membre del Consell de Direcció de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Ha realitzat nombroses publicacions i articles especialitzats sobre instrumentació i control de processos industrials, i també en l'àmbit de consultoria de medi ambient i energia. Com comprovareu, Joan Pallisé ens podria venir a parlar de molts temes al Corral. En aquesta ocasió, ho farà sobre la "reinvenció de la mobilitat" a partir de l'eficiència energètica,  els vehicles elèctrics i els procediments de recàrrega, en el marc global de repensar l'eficàcia energètica, l'impacte ambiental i la salut.

Per tenir una idea més ajustada de la personalitat de Joan Pallisé, hem de dir que és un gran coneixedor del nostre entorn natural. L'espeleologia i l'excursionisme són una constat en la vida del nostre convidat, tant al Club Excursionista de Montblanc com al Centre Excursionista de Terrassa. No és una persona que passeja i contempla, sinó tot el contrari: la seva implicació  l'ha dut a endegar un seguit d'actuacions que, finalment, han obtingut el reconeixement dels seus veïns. Una mostra en pot ser la publicació del llibre Els camins de l'aigua, una obra que ens parla de les fonts - situant-les en el context de la gestió dels recursos -  i que,  moltes vegades, ha exigit un treball exhaustiu de recerca sobre el terreny, de catalogació i de recuperació de moltes de les fonts perdudes.

En la dimensió social i política,  Joan Pallisé ha estat sempre una persona activa des que va començar la seva activitat política al PSUC, per passar més tard al PCC i a EUiA. Ha col·laborat amb moltes agrupacions ecologistes i polítiques en l'àmbit de la gestió del medi natural.

Segur que la personalitat engrescadora del Joan i la seva capacitat empàtica i didàctica faran de la vetllada una trobada de reflexió inoblidable.


dimarts, 3 de novembre del 2015

Josep M Llorach, "Cal retornar a la natura"

Josep M. Llorach ens va voler explicar que “som natura” i, per fer-ho, va analitzar la progressiva relació d'integració, d'aprofitament i la necessitat de retornar-hi gràcies a la mirada interior i a la transformació personal. En aquest camí ens hi poden ajudar una multitud de tècniques orientals i occidentals; sigui quina sigui la que escollim, haurem de ser constants i esforçar-nos en restablir la relació amb la natura.

Per a mantenir un bon nivell de salut cal una voluntat i una responsabilitat personal. Necessitem ajuda per a restablir les energies  emocionals que afecten directament el nostre estat físic.  El Josep M. utilitza la teràpia floral, una eina ideada per Eduard Bach que es basa en l'experiència acumulada en l'aplicació d'extractes de flors conservades en brandi i que cal conèixer a fons per crear la fórmula que pot ajudar en cada cas, després de valorar el pacient globalment.

Des de la seva vessant de biòleg i arran de l'impacte d'una experiència personal, Josep M. Llorach ha posat en valor un seguit de coneixements generats a partir de la crítica de la visió mecanicista que la ciència tradicional aplica en tots els seus àmbits, també al de la sanitat. En aquest apartat ens recorda el comportament com a ona i com a partícula de la llum, la influència de la música sobre l'aigua, tal com demostra l'experiment de Masaru Emoto, els treballs sobre la memòria de l'aigua de Jaques Benveniste i les seves aportacions a l'homeopatia, les experiències de la xaman Sandra Ingerman, i d'altres intervencions energètiques que relacionen el concepte d'energia, de natura i de salut.

L'ànima, que pesa 21 grams (tal com ha divulgat la famosa pel·lícula), és qui cerca la connexió amb el “ser superior” i ens ajuda a assolir la integració dels diferents nivells: el físic, l'eteri, l'astral i l'espiritual. Passar de la ciència a la creença, i tornar de nou enrere, és un exercici esgotador, però en aquest cas necessari.



De cop, Josep M. Llorach va fer aparèixer en escena una maleta plena d'artefactes i vam poder comprovar a la pràctica com n'estem d'exposats a la influència dels camps magnètics i de les microones. Sobretot en una part de la població que n'és especialment sensible. Segur que aquella nit cap dels assistents vam dormir amb el mòbil carregant a la tauleta de nit.

Amb la radioestèsia, que utilitza per a detectar punts conflictius d'energia en els habitatges, ens va fer una demostració sobre la dimensió de l'aura, la detecció de malalties i  d'altres exhibicions més lúdiques.

Tot plegat, geobiologia, acupuntura, homeopatia, reiki, kinesiologia, xamanisme, etc. conforma una visió de la realitat que fins ara no havia entrat al Corral.  Ens en restarà el record d'una vetllada especial i d'un discurs, el de Josep M. Llorach, que fa reflexionar i repensar des de les conductes més quotidianes fins als plantejaments més globals.